Elektrisch Aangedreven Fietsen – Efficiënt, Goedkoop, Goedkoop Transport

Momenten zijn moeilijk. Persoon zijn ze moeilijk! bosch fiets accu reviseren Individuen die inkomsten hebben, houden het met twee handpalmen vast, bouwen spaargeld op en storten financiële schulden af. Degenen die echt geen dollars hebben, geven geen cent uit aan bijna alles behalve vereisten. De ongelukkige waarheid is dat de financiële toestand weer aan de gang is, individuen moeten echt wat geld uitgeven dat werkgelegenheid oplevert die de volledige cyclus op een positieve manier begint te verhuizen. In de tussentijd slaan de media ons over de top met vreselijke informatie die de sfeer van angst voedt. De overheid kan in principe niet snel genoeg geld op de juiste locaties krijgen om de zaken te laten gebeuren. Het zal net zoveel als de persoon en het persoonlijke bedrijf zijn om onze economie te redden.

Een van de dingen die mensen en bedrijven kunnen doen om u te helpen de algehele economie, samen met onze omgeving, is het onderzoeken van alternatieve vervoerswijzen. De meesten van ons zijn in principe niet helemaal ingesteld op de elektrische auto. De ontwerpen die op dit moment beschikbaar zijn of beschikbaar komen, zijn meestal veel te geleidelijk, ook prijzig, duren te lang om op te laden of hebben onvoldoende variatie. Deze wegblokkades kunnen en kunnen onvermijdelijk worden overwonnen. Aan de andere kant willen we nu iets, iets goedkoops, ecologisch ogends en duurzaams. De gemakkelijkste van wat er momenteel beschikbaar is, is zeker de elektrische fiets.

De elektrische fiets is zeker geen wondermiddel voor al onze problemen en past ook niet bij ieders wensen. Het zou desalniettemin mogelijk goedkoop, onervaren, kort assortimentsvervoer kunnen leveren voor stadsregio’s en kleinere steden. Voor bezoeken in de hele buurt, plaatselijke winkels of woon-werkverkeer op beperkte afstand, kunnen ze moeilijk te overwinnen zijn. Natuurlijk begrijp ik dat ze niet zo aantrekkelijk zijn in een guur klimaat, maar dat zijn ook geen lawaaierige, vervuilende fietsen, scooters en bromfietsen. Golfkarretjes en andere compacte elektrisch aangedreven auto’s met verlaagde snelheid zijn niet allemaal even geweldig in deze periodes, en de elektrische fiets is veel kleiner, aanzienlijk goedkoper en op straat toegestaan.

Het bereik en de prestaties van een elektrische fiets zullen sterk variëren op basis van variabele factoren, zoals rijtype, belastingselementen en terrein. Selectie en tempo kunnen ook sterk variëren, afhankelijk van spanning, motorenergie en batterij. Een lithium-ijzerfosfaatbatterij (LiFePO4) kan meer dan 1200 laadcycli meegaan, maar ze zijn hoog geprijsd. Een direct acid-batterij kost veel minder, maar is moeilijk te recyclen en slechts goed voor ongeveer driehonderd cycli.

Vaak geldt dat hoe hoger het wattage over de motor en de spanning binnen het proces, hoe verder en sneller je kunt gaan, maar er is een zekere mate van afnemend rendement. Ik heb ontdekt dat voor de meeste mensen een motorfiets met een motor van 350 watt en een batterij van 36 volt vaak heel goed past. Houd er rekening mee dat er geen echt type is voor het meten van motorvermogen. Vanuit mijn standpunt heb ik het over normaal lopend wattage, niet over piekvermogen. Als algemene richtlijn geldt dat een 26-inch fiets met een 350 watt/36 volt-motor en LiFePO4-batterij 20 mijl met twintig mijl per uur kan rijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *